Hos Einfach vil vi gerne gøre en forskel for miljøet, men ikke på bekostning af forretningen. Vi arbejder med en bæredygtig profil, fordi det giver mening rent økonomisk.

Grøn omstilling bør være et fokusområde i alle virksomheder, men det giver ikke mening, hvis omstillingen ender med at koste arbejdspladser eller konkurrenceevne.

Da jeg startede Einfach foregik alting stadig på papir, og vi printede alt de første to år. Sådan fungerede bogholderierne, og vi fulgte strømmen. I 2012 valgte vi at omlægge til det papirløse bogholderi.

Fordi det gav mening i forhold til den måde, vi gerne ville drive forretning på, mens de træer vi har reddet sidenhen er ren bonus.

Vi nærmer os vores ti års jubilæum. Erfaringerne efter to år med papir og knap otte uden er ganske klare. Der er ingen, der savner papiret, hverken Einfachs medarbejdere eller kunderne, tværtimod. Vi har skabt langt bedre værdi for vores kunder ved at omlægge deres bogholderier til en digital løsning.

Nu hvor alt ligger digitalt er der en langt bedre bedre gennemsigtighed i tallene, det er nemt at trække statistik over virksomhederne økonomi, og kunderne har fået et langt bedre indblik i udviklingen i deres virksomhed.

 

Det gode grønne

Og så er der bonussen. Vi servicerer langt over 100 kunder, hver især sparer de tonsvis af papir og ikke mindst udgifterne hertil, de sparer på blækpatroner, på ringbind og de sparer arbejdet med at sende bilagene rundt mellem bogholderi og revisorer.

Tag eksempelvis blot det plastindbundne ringbind. Det ender typisk på forbrændingen, da det ikke kan genanvendes. Plastik fra blækpatronerne ender måske i naturen.

Det er ikke værdier, vi kan sælge ind til kunderne. Men det er god karma, når dagen er ovre og ungerne spørger, hvad vi har udrettet i dag på arbejde.